Posted on Leave a comment

Сравнение на различни марки коластра

Сравнение на различни марки коластра - Kolastra.eu

Как се отглеждат кравите, от които се добива коластрата АкваСорс?

– Храната на кравите е разнообразна и пълноценна. Тя се състои от различни треви, зърнени култури, царевица, с добавки от витамини и минерали, без антибиотични остатъци. Пестициди и фунгициди не се използват на територията на фермите. Върху животните не се прилагат антибиотици. По този начин потребителите могат да бъдат сигурни, че коластрата е възможно най-висококачествена и пълноценна.

Коластра се отделя в първите няколко дни след раждането. Коя коластра се използва за продуктите на АкваСорс?

– Ние от АкваСорс предлагаме само коластра от първото издояване след раждането, защото тя е най-богата на имуноглобулини и растежни фактори. Разбира се, много по-лесно би било да наречем коластра и млякото от следващите няколко издоявания, както се прави от други производители. Но това означава да се предлага нискокачествен продукт.

Преди да си купите коластра от която и да било марка, уверете се, че тя е именно коластра, т.е. от първото издояване след раждането. Причината някои марки коластра да са по-евтини на пазара е до голяма степен в това, че става дума за смес от коластра и преходно мляко. Така от една крава се добива много повече изходна суровина, но качеството е ниско,  По-точно казано, това не е истинска коластра, а смес от коластра и мляко на прах, която смес едва ли си заслужава парите..

Как се обработва суровата коластра, за да се стигне до готовия продукт?

– Коластрата се суши при ниска температура, за да се съхранят максимално полезните й съставки. При това се използва цялата коластра и от нея не се отстраняват никакви нейни съставки. Така потребителите могат да са сигурни, че получават пълноценен продукт с максимална бионаличност.

Пролин-богатите полипептиди (ПБП) са най-важните имуномодулатори в коластрата (наричат ги също трансфер-фактори). Те са хормоноподобни вещества, които регулират работата на тимусната жлеза и чрез нея имунния отговор като цяло. Ако имунната система е прекалено слаба, ПБП я подсилват, а ако е прекалено силна, я отслабват. Затова ПБП са полезни за всеки организъм. Коластрата АкваСорс съдържа непокътнати ПБП, докато други производители извличат ПБП и ги продават отделно, което означава, че тяхната коластра не е толкова полезна за имунната система.

Имуноглобулините в коластрата се състоят от IgG (70-80%), IgA (10-15%), IgM (10-15%), IgE (следи) и IgD (следи). IgG са антитела, които унищожават различни патогенни микроби. IgA пречат на микробите да се захващат по лигавиците, а IgM подпомагат фагоцитозата (изяждането на вредните микроби). Имуноглобулините в коластрата от крави са идентични на тези в човешката, но са до 40 пъти повече! Лактоферинът свързва желязото и го носи в костния мозък, където то се използва за кръвотворене. Лишени от желязо, микробите в организма отслабват и умират.

МаркаAquaSourceДруги САЩНова Зеландия 
(Frontera, Westland)
Изходен материалСамо първото
издояване
Първите 3
издоявания
Първите 4
издоявания
Хранене на кравитеРазнообразни треви,
зърна, царевица,
с добавени витамини
и минерали
Трева и сеноСамо трева
Следи от антибиотициНеДаДа
ИмуноглобулиниДо 50%До 25%До 11%
Цялата коластра?ДаОтчастиНе
Премахване на пролин богати полипептиди?НеДаДа
Пролин-богати полипептиди3-5%1%0,5%
Премахване на минерали и растежни фактори?НеДаДа
Лактоферин1,75%0,5%0,5%
Сушене при ниска температураДаНеНе
Засяга ли се от стомашните киселини?НеДаДа
БионаличностОтличнаДобраБедна

 

Източник: zdravodete.com

close

Грабни своя ПОДАРЪК

Наръчникът "Тайната формула на здраветоще ви разкрие истината за това как да бъдете здрави.

Съгласен съм с Общи условия & Декларация за поверителност

От няколко години аз и моето семейство използваме продуктите на АкваСорс, както и ги препоръчваме на свои познати. Повече за мен може да прочетете на тази страница. Ако желаете да разберете повече за самите продукти, кликнете тук. За контакт с мен: 0877 10 66 20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *