Често Задавани Въпроси

Какво е суперхрана?
Имаме ли нужда от хранителни добавки?
Къде се произвеждат продуктите на AquaSource®?
Имат ли сертификати продуктите?
Какви са приложенията на продуктите на AquaSource®?
Могат ли продуктите на AquaSource® да се приемат заедно с лекарства?
Има ли негативни ефекти и странични реакции от продуктите на AquaSource®?
Подходяща ли е при активно спортуващи?
Колко време трябва да се приемат продуктите?
Колко време трябва да мине, за да се забележат резултати?
Какво е коластра?
Каква е коластрата на AquaSource®?
Съществува ли разлика между различните видове хранителни добавки, съдържащи коластра, които се предлагат на пазара?
Защо и възрастните се нуждаят от коластра?
Може ли да предозираме с коластрата?
Имам непоносимост към лактозата, мога ли да използвам коластра?
Възможни ли са нежелани реакции при първоначален прием на коластра?
Безопасна ли е коластрата за деца и как да им я даваме?
Кога да започнем да даваме коластра на децата?
Кои бебета е по-добре да не приемат коластра и защо?
Детето ми не харесва вкуса на Зелената Енергия – може ли да му давам само Колактив-3?
Продуктите са много скъпи!

 

Какво са суперхраните?

За да бъде определена като суперхрана, един продукт трябва да отговаря на няколко много важни условия:

  • Да съдържа в сравнително малък обем много хранителни вещества в голямо количество и с високо качество;
  • Да бъде в естествен вид, а не преработен, като по-този начин се запазват ензимите и витамините в него;
  • Да бъде лесно усвоим от организма на човека, като му дава енергия без да го натоварва допълнително;
  • Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употребата на обикновени храни и дори хранителни добавки;
  • При употребата на суперхрани всякакво лечение действа много по-добре, тъй като клетките на организма получават качествена клетъчна храна.

Имаме ли нужда от хранителни добавки?

Храната, която приемаме ежедневно, трябва да доставя на нашия организъм много широка гама от хранителни вещества, витамини, минерали, микро- и макроелементи. Без всички тях организмът ни не може да работи правилно, изтощава се по-лесно и става много податлив на вредните влияния на околната среда и болестотворните организми, наречени вируси.

В живота, който водим, е все по-трудно с ежедневната храна да си набавяме необходимите хранителни вещества, от които се нуждае нашия организъм. Околната среда е замърсена, селскостопанските почви са изтощени и отровени, повечето храни, които приемаме, са топлинно преработени, пакетирани и с вече унищожени полезни вещества.

В резултат на това често се чувстваме по-уморени, губим своята активност, започваме да боледуваме по-често. Понякога се стига дори и до болести, които трудно се повлияват от медикаменти.

Решение на тези проблеми е да си набавим липсващите хранителни вещества чрез хранителни добавки и суперхрани. Природните продукти, класифицирани като хранителни добавки, често се оказват ключът към справянето с много състояния, които на практика се дължат на хроничното недохранване на нашите клетки и натрупването на отрови в организма.

Къде се произвеждат продуктите на AquaSource®?

Синьо-зелените водорасли АФА се добиват от езерото Горен Кламат в Орегон, САЩ. Сушат се чрез патентован метод BioActive Dehydration от компанията LiquaDry също в САЩ. Всяка партида се анализира и от независима лаборатория във Великобритания.
Продуктите на Аква Сорс се опаковат и капсулират от компанията G&G Vitamins, водещ производител на здравословни храни във Великобритания.
Натуралната козметика Natural Being се произвежда за AquaSource® в Нова Зенландия от Nature’s Infinite Balance.
Продуктите на AquaSource® са подложени на строг санитарен контрол в няколко държави – местата на производство, фабриката за капсулиране и опаковане, и най-накрая от санитарните власти на България.

Имат ли сертификати продуктите?

Да, продуктите на AquaSource® са сертифицирани и одобрени от държавните контролни органи в България. Ето и списък със сертификатите – вижте тук.

Какви са приложенията на продуктите на AquaSource®?

Компанията AquaSource® предлага различни продукти за профилактика на здравето и красота – здравословни храни и хранителни добавки, както и натурална козметика. Продуктите на AquaSource® имат изцяло натурални съставки и не съдържат химически добавки или консерванти. Те са подходящи както за профилактика и поддържане на добро здраве, така и като хранителна помощ при различни състояния. Има подходящи продукти за всички възрасти – от кърмачета до възрастни хора, както и при специфични болежки.

Могат ли продуктите на AquaSource® да се приемат заедно с лекарства?

В почти всички случаи няма проблеми продуктите на AquaSource®  да се приемат заедно с лекарства, които са Ви предписани от Вашия лекар. Дори те подхранват и помагат на организма, за да се почувствате по-добре. Все пак за Ваше успокоение може винаги да се консултирате с Вашия личен и/или лекуващ лекар.

Има ли негативни ефекти/странични реакции от продуктите на AquaSource®?

По принцип продуктите не водят до странични ефекти, но може да има някои реакции.
Желана реакция е възможно да се получи при детоксикацията и използването на Лесно Начало. Може да се появят главоболие, лош вкус, обрив по кожата, проблеми с червата. Обикновено при увеличаване на количеството на водата, която пиете, решава проблемите.
Друг вид реакция е вдигане на висока температура или чувство, че се увеличават вирусните симптоми. Обикновено организмът има нужда да се адаптира за известно време и всичко това е в резултат на подобряване на защитния механизъм. Тази реакция също е желана, не вреди и отминава бъз допълнителни мерки.
Не е изключено да се прояви алергия към някои съставки на продуктите. Най-честа е алергията към коластрата, по-точно към протеините от краве мляко. В такъв случай се появяват сърбящи обриви. При тези хора трябва да се спре коластрата и да се дават водорасли, ЕМК, АлоеФреш и пробиотици, за да се възстановят лигавиците на храносмилателната система. След около месец може да се започне Колактив3 в минимална доза (част от една капсула), която внимателно и постепенно да се увеличава. По този начин в много голяма степен от случайте алергията се се появява отново. Но няма гаранция дали и за колко време ще стане това.

Подходяща ли е при активно спортуващи?

Да, редица продукти се използват от спортуващи – коластра, водорасли, мастни киселини, куркума, флексибилити. Няколко изследвания подчертават как коластрата спомага за възстановяването на увредени ставни тъкани и ускорява времето за възстановяване. Културисти, които участват по състезания, национални отбори по ръгби и модели също използват коластрата. Тя играе активна и подхранваща роля при всеки спортуващ човек.

Колко време трябва да се приемат продуктите?

Продуктите могат да се приемат целогодишно. Това е така, защото организмът на всеки човек има различни нужди през различните сезони и според конкретните обстоятелства се набляга на различни продукти.

За пример за да бъде ефектвина, програмата „Зима без антибиотици“ трябва да се следва изцяло поне няколко месеца. Тази програма включва използването на Коластра КолАктив 3, Зелена енергия и Мастни киселини и се получават страхотни резултати при малки и големи.

Колко време трябва да мине, за да се забележат резултати?

Някои хора, в зависимост от общото им ниво на здраве, могат да забележат подобрения изключително бързо, докато други по-бавно ще усетят подобренията с времето. Организмът при някои хора може след 2-3 седмици да се е адаптирал към полезните вещества, които му предлагате чрез водораслите на АкваСорс. При други процесът може да отнеме повече от 6-7 седмици дори. Зависи от индивидуалния организъм. Практиката сочи, че постоянното приемане на продуктите в продължение на 8 седмици води до изразено положителни ползи в множество области при повечето хора.

Какво е коластрата?

Коластрата е „първото мляко“, което майките произвеждат и отделят веднага след раждането, в първите няколко дни от кърменето. То представлява специфична много богата на хранителни вещества смесица от белтъци, антитела, антиоксиданти, имуноглобулини, фактори на растежа, витамини, минерали, ензими и аминокиселини. Подходящо преработената коластра съдържа над 37 мощни имунни фактора. Освен това тя съдържа 8 фактора на растежа, които съдействат за подмладяването и възстановяването на организма чрез подпомагане производството на човешкия хормон на растежа.

Каква е коластрата на AquaSource®?

Коластрата на AquaSource® е добита от свободно пасищни крави и е най-близката като състав до майчината. Проучвания, проведени в по-големите медицински центрове и университети доказват, че качествените хранителни добавки с коластра са високоефикасни при хората. Това се дължи на факта, че молекулярната структура не е специфична само за вида си. Коластрата е идеална за хората и всички по-нисши бозайници.

Съществува ли разлика между различните видове хранителни добавки, съдържащи коластра, които се предлагат на пазара?

Разликата е голяма и се отнася до качеството по отношение на някои много съществени характеристики. За да осигури максимална чистота и сила, коластрата AquaSource® съдържа само 100% сертифицирана чиста, първокласна коластра, добита от здрави млечни крави от големите млечни ферми в Нова Зеландия. Всяка партида се изследва обстойно и й се издава сертификат, че не съдържа никакви химически замърсители. Освен това, коластрата се стандартизира и преработва много внимателно още в първите часове след като нуждите на новороденото теле се задоволят. 

Коластра само от първото доене!

Доставчикът на коластра на AquaSource събира коластрата само от първото доене в рамките на първите 16 часа след раждането. Тогава тя е най-богата на имуноглобулини, пролин-полипептиди (PRPs) и растежни фактори. Много други производители на коластра я събират от трето, четвърто и последващите доенета, когато концентрацията на биоактивни вещества е много по-ниска.

Патентована обработка и изсушаване

Доставчикът на коластра на AquaSource е разработил усъвършенствана и уникална технология с използването на Flash пастьоризиране при ниска температура и метод на сушене при ниско налягане и с непряка пара за осигуряване на максимална биологична активност и стабилност на всички ценни вещества в коластрата.

Пастьоризиране при ниска температура

Използвайки Flash пастьоризиране (72° C за 15 секунди) всички потенциално вредни патогени се отстраняват, докато имуноглобулините и другите важни биологични протеини запазват своята максимална биоактивност. Повечето производители на коластра използват висока температура, партидна пастьоризация и процеси на сушене, които могат да променят свойствата на имуноглобулините и другите протеини в коластрата. 

Метод на сушене с индиректна пара с ниско налягане

След Flash пастьоризиране, коластрата на AquaSource се изсушава с непряка пара и температури по-ниски от 63° С до получаване на висококачествено прахообразно вещество като същевременно се запазват белтъците в коластрата. За разлика от много производители, доставчикът на коластра на AquaSource използва индиректен метод на сушене на коластрата чрез пара, който елиминира опасни химикали и азотни оксиди, които се произвеждат при директно сушене с горелки на природен газ.

Коластра с високи нива на пептиди, богати на пролин

При производството на коластра на прах НЕ се използва ултра-филтрация и така се запазват до 4,5% от богатите на пролин пептиди. Използвайки технологията на ултра-филтрация, повечето производители на коластра на прах премахват пролин-полипептидните фракции, лактоза, минерали и вода, за да се повиши съдържанието на твърди вещества, имуноглобулини и нивата на протеин в праха. Премахването на богатите на пролин пептиди, които са най-важната активна съставка на коластрата, силно намалява ефективността на коластрата на прах.

Защо и възрастните се нуждаят от коластра?

След преминаването през пубертета, в тялото на възрастните започва процес на стареене, изразяващ се в производство на по-малко имунни и растежни фактори, които помагат в борбата със заболяванията. Коластрата повишава производството им и подпомага омекотяването на ставните движения, така че да можем да се движим по-свободно и с по-малко болка.

Може ли да предозираме с коластрата?

Коластрата е естествен продукт и не може да се предозира. По принцип е добре дозата да е съобразена с телесното тегло и индивидуалните особености на всеки. Достатъчното количество за малко дете е много различно от нуждите на по-възрастен организъм.

Ако почувствате, че ви заплашва хрема или усещате напрежение след физически натоварвания, добре е да увеличите дозата поне двойно. Ако вземате повече от 2 капсули дневно, разпределяйте приема им равномерно през деня между храненията, по възможност на празен стомах.

Безсмислено е да се взема коластра, ако стомахът е пълен, защото тя ще се разруши от стомашните сокове. Добре е да се взема на капсули с много вода, защото капсулата я предпазва от тях, а водата улеснява преминаването й в червата, където е основното й действие. Ако имате проблем с инфекции в носоглътката – тогава коластрата се дъвче или се сипва в устата на прах.

Имам непоносимост към лактозата, мога ли да използвам коластра?

100% чистата коластра в КолАктив и КолАктив3 не би трябвало да ви създават проблеми. По своя състав тя е по-близка до кръвта, отколкото до млякото.

Възможни ли са нежелани реакции при първоначален прием на коластра?

Хора, които за първи път консумират коластра, могат да изпитат някои очистващи симптоми, приличащи на лека форма на грип, временна лека диария или запек. Това е нормално и не е причина да се спре приема на коластра. В такъв случай е подходящо да се намали дозата до минималното количество от една капсула на ден, докато тялото се приспособи, а след това да се увеличи до постигането на оптимални резултати.

Безопасна ли е коластрата за деца и как да им я даваме?

Коластрата е напълно безопасна и изключително полезна за всички възрасти. Независимо от количеството, тя е безвредна и не е необходимо да се притеснявате от странични ефекти или негативно взаимодействие с лекарства. При бебета и малки деца, които не могат да приемат капсули, те могат да се отварят и прахообразната коластра да се смесва с вода, сок, мляко. Важно е да се дава на гладно, след което детето да пие колкото може повече вода. Малките деца нямат толкова агресивни стомашни ензими, както възрастните и при тях коластрата преминава в по-голяма степен в червата. Щом обаче детето е в състояние да гълта капсули, трябва да му се дава на капсули.

Кога да започнем да даваме коластра на децата?

Ако бебето ви е на изкуствено или смесено хранене, може и е препоръчително да му давате Колактив3 още от първите дни на живота му. Към това добавете и бифидус. Така храносмилателната система на бебето ще се укрепи и защити, а имунитетът му ще се повиши.

Кои бебета е по-добре да не приемат коластра и защо?

Докато бебето ви е само на майчина кърма, то няма нужда да приема коластра от крави. Колкото и да е полезна, коластрата от крави е протеин от друг вид, затова в редки случаи може да доведе до алергии.

Има изследвания, които твърдят, че протеините от краве мляко и коластра може да отключат автоимунни процеси. Ето защо, на бебета, родени в семейства, в които има диабет от първи тип, също не бива да се дават коластра и краве мляко. 

Детето ми не харесва вкуса на Зелената Енергия – може ли да му давам само Колактив-3?

Да, но така то няма да получи ползите от водораслите и няма да си изгради здрав имунитет срещу вирусите. Смесете двете добавки в малко мляко, вода или сок и така няма да се усети вкуса на водораслите. Не пропускайте и ЕМК, които образуват страхотна тройна комбинация и защита за организма!

Продуктите са много скъпи!

По-евтино ли Ви излиза да купувате лекарства и антибиотици от аптеките? По-добре ли се чувствате от приема им? А когато се разболее цялото семейство и дадете 200-300-400 лева за лекарства? Хайде сега съпоставете с цените на продуктите, които имат за цел да Ви предпазят от вирусите. И не забравяйте най-важното – състоянието на организма и грижата за него. Как ли ще се почувствате след няколко години?!

Нито един продукт на АкваСорс не е скъп с оглед на това какви резултати се постигат с тях. Ако сравните резултатите с цената ще се убедите, че всъщност като съотношение цена/качество тези продукти предлагат много високо качество на фона на всичко останало, което би могло да ги замести, и то донякъде.

Тези уникални продукти на пръв поглед може наистина да ви се сторят скъпи. Но погледнете с друг поглед. Разбийте крайната цена на единична бройка/капсула/мл. и ще получите цена в стотинки. Дали вашето здраве няма право на стотинки на ден?! Всеки ден ние даваме левове за какви ли не неща, повечето от които ние нямаме нужда или са вредни за нас. Продуктите за здраве са безценни! А и винаги можем да ги вземем с голяма отстъпка – всичко зависи от нас!

Shopping Cart